Kulinarna integracja


Gotowanie stało się najnowszym trendem podczas firmowych spotkań integracyjnych.

To nowa moda na połączenie integracji z pokazami i wspólnym gotowaniem, które prowadza szefowie kuchni dobrych restauracji. Dzięki nim pracownicy różnych szczebli mają szansę lepie się poznać, a także udoskonalić swoje umiejętności zawodowe.
Wielkie korporacje wysyłają swoich pracowników na szkolenia, które przez siekanie, gotowanie i smażenie mają rozwijać ich umiejętności sprzedaży oraz zarządzania. Spotkania mogą przybierać różne formy: niepospiesznego wspólnego przygotowywania posiłku lub konkurencji grupowych, które polegają na rywalizacji między sobą.
Jednak bez względu na formę gotowanie traktowane jest jako narzędzie budowania i wzmacniana zespołu. To wspaniały sposób na przełamanie lodów i umożliwienie pracownikom poznania siebie nawzajem podczas wykonywania prostych czynności takich jak gotowanie.

Spotkanie integracyjne w kuchni powodują również zrównanie statusu pracowników. W kuchni nie ma przełożonych i podwładnych, wszyscy pracują na tym samym poziomie. Zmiana otoczenia sprawia, że współpracownicy postrzegają siebie w innym świetle. Tego typu doświadczenia są metodą na wyciągnięcie pracowników z biura oraz umożliwienie im odkrywanie nowych cech u siebie i współpracowników.

Jedzenie jest uniwersalnym językiem i nic nie zbliża ludzi bardziej niż przygotowywanie razem posiłku.

NASI KLIENCI